OVER SOLE

MARISCA HOETJES

Voetreflexoloog

 

Vanuit persoonlijke interesse in gezondheid, met name voor het zelfherstellend vermogen van de mens, heb ik mij in de afgelopen jaren verdiept in de holistische visie op  gezondheid en kwam ik met voetreflextherapie in aanraking. Toen ik eenmaal zelf de effecten van voetreflex had ervaren, wist ik direct dat dit was wat ik wilde leren om anderen hiermee te kunnen helpen.

In 2016 startte ik met de 3-jarige HBO-opleiding VoetreflexPlus bij Total Health Academy in Houten. In het derde jaar koos ik voor de specialisatie in gewichtsbeheersing, voetreflex voor kinderen en hooggevoeligheid & nieuwetijds chakra’s.

Om mezelf verder te ontwikkelen en voor extra verdieping begon ik 2 jaar geleden met de opleiding tot energetisch therapeut. Tevens volg ik een opleiding tot orthomoleculair adviseur aan de OrthoHealth Foundation in Hoofddorp en de HBO-opleiding Medische Basiskennis bij TotalHealth Academy.

Dagelijks volg ik diverse podcasts en lees ik vakliteratuur over gezondheid en aan leefstijl gerelateerde onderwerpen om mijzelf zo breed mogelijk te laten informeren en – desgevraagd – mijn cliënten op weg te kunnen helpen om hun welzijn en gezondheid in eigen hand te kunnen nemen, al dan niet in combinatie met eventuele behandeling in de reguliere gezondheidszorg.